Shams Alam

BÚVÁRTÚRA A VÖRÖS TENGEREN 7 nap / 6 éjszaka 


Utazás: az Egypt Air Budapest - Cairo-Hurghada - Cairo-Budapest járattal

MARSA ALAM
Egyiptom ezen része tökéletes hely mindazok számára, akik a Vörös tenger érintetlenségére vágynak egy nyugodt, békés környezetben. A település 250 km-re délre fekszik Hurghada városától, és itt mind a vízi, mind a szárazföldi élovilágot érdemes felfedezni.

Éghajlat: október és április között van itt a főszezon. A víz 19-20 C fokos, a levegő 20-26.
Búvárkodás: kristálytiszta víz, nagyon sokféle korall, különbözo halak, tengeri teknosök, ráják, cápák és delfinek. Ami a világ tengerein előfordul, az itt szinte minden látható. Néhány korallzátony belsejében egész csatornarendszerek vannak és a kíváncsi búvárra várnak.
Merülési mélység: a legtöbb látnivaló 1 métertől az elérhetetlenig. A legtöbb szervezett merülés 25-30 m körüli.
Napi merülések: hajóról, naponta két merülés.
Búvárcsomag: 7 éjszaka szállás félpanzióval, 5 nap merülés hajóról, repülőtéri transzfer.


Szállás: a SHAMS ALLAM Hotelben /vadonatúj most nyílt szálloda/
Fekvés: 300 km-re délre fekszik Hurghada repülőterétől, szemben a Wadi Gimal szigettel, a természetvédelmi terület mellett. 1km hosszú homokos strandján napozóágyak és árnyékolók találhatók.
A Shams Allam Hotel 68 db kétágyas szobája, 5 bungallowja közvetlenül a tengerparton egy komplexumban helyezkedik el. Saját 900 m hosszú homokos tengerparttal, úszómedencével, squash, teniszpályával, hangulatos étteremmel, drinkbárral és parti bárral rendelkezik. Minden szobája tengerre néző,
légkondicionált, minibárral és televízióval felszerelt. A szálloda egy újonnan épült, kitűnő búvárbázissal rendelkezik. Transzferidő Hurghadából 3,5 óra.
Szobák: egyszerűen berendezett, egy emeletes bungalószerű, pótágyazható szobák, légkondicionálóval, minibárral, telefonnal, TV-vel, tengerre néző terasszal.
Szolgáltatások: édesvizű úszómedence, nemzetközi étterem, medencebár, kávézó, sisha bár, disco, kis üzlet.Sport és kikapcsolódás: squash, fitness terem, vizi sportok és búvárkodás.
Ellátás: félpanzió

PROGRAM:
1.nap Érkezés Kairóba, éjszaka továbbutazás Hurghadába, transzfer a szállásra.
2.-7nap Búvárkodás 
8.nap Indulás Budapest felé a reggeli órákban.

BÚVÁRKODÁS:

Az új búvárparadicsom Hurghadától 350 km-re délre található olyan helyen, amely eddig csak a déli hajós szafarikkal volt elérhető. A vörös tengeri búvárkodás legszebb, LEGÉRINTETLENEBB, területe. Ide a búvár turizmus még nem tört be, így az egész élővilág természetesebb, békésebb, érintetlenebb. Ami a Vörös tengerben van, az itt megtalálható!

A szolgáltatások garanciáját a 4*-os búvárbázis, a Vörös-tengeri kategóriában is magas szintűnek számító búvárhajók biztosítják. A hajó a Shams Allam szálloda saját kikötőjéből 8-9 óra közötti indulással, 1-2 órás nyíltvízi hajózással elérhető korallzátonyokhoz viszi a csoportot, ahol napi két merülésre van lehetőség. A búvárkodást a helyszínen kell fizetni, mely jelenleg kedvezménnyel kb. 200 USD 6 napra. A Wadi Gimal búvárbázis biztosítja a speciálisan kialakított kétszintes motoros hajót, a napi két merüléshez szükséges levegővel töltött 2 db 12-15 literes búvárpalackot és ólmokat. Ezen kívül minden
búvárfelszerelés bérelhető külön térítés ellenében.

Ocean Diving Club
Hungary
Budapest 1026 Endrődi S u. 54/a
Mobil: 36-70-256-8604
email: oceandiving@freemail.hu
max: (5Mb)
http://ocean.fw.hu