Új merülési szabályok Egyiptomban

Új információ a vörös-tengeri merülésekkel kapcsolatban, hogy 2005 év április 1-jétõl lép hatályba az egyiptomi kormány vörös-tengeri merüléseket szabályozó új rendelete.

A jogszabály jelentõsen szigorítja a merülési feltételeket.
Így például hajós szafarin csak olyan kedvtelési búvárok vehetnek részt, akiknek legalább 50 naplózott merülésük van, egy évnél nem régebbi egészségügyi alkalmassági igazolással, és nemzetközileg is elfogadott biztosító társasággal megkötött érvényes búvárbiztosítással rendelkeznek.
Merülésvezetõ csak olyan hivatásos búvár lehet, aki a merülésvezetõi képesítés mellett rendelkezik a Red Sea Association minõsítõ kártyájával is.
A szafarin részt vevõ búvároknak legalább merülõpáronként kell rendelkezniük vészhelyzeti bólyával, és nappali merülés során is legalább egy lámpával.
A merülésvezetõknek tükörrel felszíni hangjelzést biztosító eszközzel és lámpával kötelezoen rendelkezniük kell.
Bármilyen, tehát napi kihajózásos merülésen is csak olyan búvár vehet részt, aki a minõ;sítõ kártyán kívül egy évnél nem régebbi egészségügyi alkalmasságot bizonyító orvosi igazolással, illetve nemzetközileg elismert biztosító társaságnál megkötött érvényes búvárbiztosítással rendelkezik.
E feltételek fennállását a merülést lebonyolító helyi szervezetek kötelesek ellenorizni, és azt a hatóság is ellenõrizheti.

Szigorították a merülésvezetési feltételeket is. 25-nél nem több naplózott merüléssel rendelkezõ búvároknál 6 emberenként kell hogy legyen 1 merülésvezeto, 50-nél többet merült búvároknál 10 emberre kötelezõ 1 víz alatti, és mindkét esetben 1 víz felszíni merülésvezetõ.
Az egyiptomi vörös-tengeri merülések szervezésénél, tehát minden résztvevo figyelmét föl kell arra hívni, hogy köteles biztosítást kötni, illetve ha nincs neki, orvosi papírt beszerezni.
Hajós szafari esetén pedig a kiegészítõ felszerelés szükségességérõl, valamint a legalább 50 naplózott merülés követelményérõl célszerû a jelentkezõket tájékoztatni.
A hajós szafarin részt vevõknél az 50 naplózott merülést a merülési naplók bemutatásával ellenõrzik.


Ocean Diving Club
Hungary
Budapest 1026 Endrődi S u. 54/a
Mobil: 36-70-256-8604
email: oceandiving@freemail.hu
max: (5Mb)
http://ocean.fw.hu