A PADI (Professional Association of Diving Instructors) az egész világ legismertebb búvárszervezete, melynek mi is tagjai vagyunk. Ehhez a szövetséghez tartozik a világ búvártársadalmának 64,8%-a. A maradék 35,2%-ot több mint 110 kisebb, szövetség osztja fel egymás között. Ez tükrözi a világszínvonalat, a bizalmat és elismerést is. PADI nemzetközi minősítést nyújtó búvártanfolyamainkat. Tanfolyamokat az alapszinttől a mesterfokig egész évben folyamatosan indítjuk. 

PADI - Ahogy a világ merülni tanul®

TÖBB MINT 1.000.000 BÚVÁR ÉVENTE….

Open Water Diver - Nyíltvízi kezdő búvár tanfolyam

 

www.padi.com

A PADI - a Professzionális búvároktatók szövetsége.

Professzionális búvárcentrumok és bázisok, nemzetközi irodák és professzionális oktatok világméretű szövetsége.

Olyan szervezet, amely ma már a világ sportbúvárainak nagy többségét oktatja. Arra törekszik, hogy a merülés egyre biztonságosabb legyen és minnél többen vehessenek benne részt. Olyan szervezet, amely búvármestereit, segédoktatóit és oktatóit, valamint búvárcentrumait és bázisait a közösség és a kormányok előtt képviseli.

A PADI nemzetközi búvárképző és oktató szervezet.

Sok ezer tagja és búvárok milliói révén egyre növekvő jelentőséggel vesz részt a víz alatti környezet megóvására irányuló világméretű erőfeszítésekben.

A PADI-t 1967-ben Jon Cronin és Ralph Erickson alapította azzal a céllal, hogy legyen egy olyan professzionális oktatókból álló szövetség, amely a búvárképzés modernizálását megvalósítja.

Induláskor a PADI csak egyike volt a számos kis képző szervezetnek, amely megpróbált nevet szerezni magának a lassan fejlődő, fiatal búváriparban. Az oktatás csak hobbinak számított és kevés ember számára jelentett foglalkozást.

Ez azonban megváltozott a 70-es években, amikor a PADI új szemlélete mind magát a PADI-t, mind a búvárkodás elindította a fejlődés útján. A PADI volt az első, amely szakított a búvárképzés régi, katonai felfogásával. Modern képzési tervével és módszereivel a búvárkodás szorakoztató, csodálatos oldalára helyezte a hangsúlyt.

Ma már milliók végeznek rendszeresen sportmerüléseket és ezeknek jelent foglalkozást a búvárkodás.

A PADI-nak közel 70.000 oktatója, segédoktatója és búvármestere van. a világ több, mint 220 országában és térségében 3.000 búvárcentrumot és bázist működtet.

A nemzetközi PADI család évente több, mint 750.000 búvárt képez ki. Munkájában az Ausztráliában, Kanadában, Japánban, Új Zélandon, Norvégiában, Dél-Kelet Ázsiában, Svédországban, Svájcban, az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban lévő irodáira támaszkodik.

Ausztráliában, Kanadában, Japánban, Új Zélandon, Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban és más országokban a PADI nagyobb, mint az összes többi búvárképző szervezet együttesen.

Napjainkban a PADI példa nélküli nemzetközi növekedéstél meg.

Európában már több, mint egy évtizede komoly növekedést ért el. A közelmúltban Dél-Kelet Ázsiában robbanásszerű fejlődésnek indult és hihetetlen tempóban erősödik. Egészen új piacok is virágoznak Afrikában, a Közel-Keleten, Közép-és Dél-Amerikában.

Amit a búvárkodás népszerűsége nőt, a statisztika nőt, a statisztikai adatok szerint biztonságosabbá is vált, elsősorban a hatékonyabb búvároktatásoknak köszönhetően.

A PADI programjai a legkorszerűbb képzési terveket és módszereket használják, hogy a tanulás ne csak hatékony, hanem, szórakoztató is legyen. A mai búvárhallgatónak a PADI Kézikönyvei, videói, és egyéb segédanyagai is rendelkezésére állnak, így kevesebb időt kell az osztályteremben töltenie és többet lehet a vízben-ahol a búvárkodásról búvárkodva tanul.

A PADI oktatással kapcsolatos felfogása a folyamatos oktatás bevezetést eredményezte . Ez tükrözi azt a tényt, hogy az emberek egymásra épülő fokozatokban tanulnak. A búvárok tapasztalatokat szereznek, új készségéket tanulnak meg és új kalandokban vesznek részt a PADI éjszakai, mélymerülő, víz alatti navigáció, mentőbúvár és több tucat egyéb tanfolyamán. A PADI képzési rendszere  a kezdőtől a szakképzetig, mindenki számára tud nyújtani valamit - több, mint 15 nyelven.

A PADI minőségi programok és termékek fejlesztése iránti elkötelezettsége tekintélyes intézmények elismerését vívta ki, a búvárközösségen belül és kívül.

A PADI programjait és anyagai a tapasztalt, PADI oktatók csoportja, akik oktatás, üzlet, grafika környezetvédelem, óceánográfia, újságírás, oktatás szervezés és egyéb területeken rendelkeznek képesítéssel, közösen fejlesztik ki videó producerekkel, művészekkel és más szakemberekkel együtt. Az eredmény a szakterületen egyedülállóan kiváló oktatási színvonal.

A PADI Programjaira szigorú szabványok vonatkoznak, hogy az oktatás mindenütt a világon következetes és színvonalas legyen. A PADI nagyon fontosnak tartja a minőségbiztosítást, ezért egy önálló osztály véletlenszerűen felméréseket végez a PADI búvárok körében, hogy tájékozódhasson a PADI programokról és meggyőződjön arról, hogy azok a PADI magas követelményeknek megfelelnek. Egyetlen búvárszervezet sem fordít ekkora figyelmet a minőségi oktatás biztosítására. A PADI segítséget nyújt az országos és nemzetközi búvárközösségek minimális képzési szabványainak kialakításában is.

A PADI oktató úgy lehet valaki, hogy elvégzi a PADI legátfogóbb és legigényesebb tanfolyamát, az oktatói tanfolyamot.

A tanfolyam elkezdésének a feltétele, hogy a leendő oktató búvármentésben, a képesített és tanuló búvárok felügyeletében képzet legyen. Ezenkívül a legszigorúbb követelményeknek kell megfelelnie a tanfolyam megkezdéséhez szükséges tapasztalat, gyakorlat terén.

A tanfolyamon az oktatójelöltek oktatáselméletéről és módszerekről tanulnak, valamint arról, hogyan kell alkalmazni a PADI oktatási rendszerét az egyes hallgatók igényeihez igazítva. Az oktatói tanfolyam elvégzése azonban nem elegendő. Jelölteknek bizonyítaniuk kell oktatói rátermettségüket úgy, hogy sikerrel leteszik a két napos, átfogó oktatói vizsgát, amelyet a PADI valamelyik irodájának képviselői szerveznek. Csak ez után lehetnek nyíltvízi búvároktatók.

A PADI búvárcentrumai és bázisai nagyon fontos szerepet játszanak a PADI szervezetében. Konzultációs és üzleti ügyek terén munkájukat segítik a PADI Nemzetközi Bázisok Szövetsége és a PADI kereskedelmi Szövetsége. Ezek szakképzett személyzettel dolgoznak, felszerelést, búvárutakat és egyéb fontos szolgáltatásokat nyujtanak. Mindezek a PADI búvárcentrumait és bázisait a búvárközösség központjaivá teszik, ahol minden búvárkodással kapcsolatos elvárást teljesiteni tudnak. A PADI Ötcsillagos Búvárcentrum besorolás azt jelenti, hogy az adott centrum kiemelkedő szolgáltatást nyújt felszerelés, levegőtöltés, oktatás, közösségi szolgáltatások, utazás és üzleti ügyek terén.

A PADI nemzetközi irodáiban több, mint 250 teljes munkaidőben dolgozó alkalmazott segíti a PADI oktatók, búvárcentrumok és bázisok munkáját, akik folyamatosan dolgozzák fel a személyi adatokat és búvár képesítések adatait, adatokat, oktatási és technikai konzultációkat, folyamatos képzési programokat nyújtanak és termék fejlesztést végeznek. A PADI támogatást nyújtó üzletek programok és eszközök fejlesztésében is, amelyek segítik az oktatókat, búvárközpontokat és bázisokat, hogy még professzionálisabbak és sikeresebbek legyenek.

A PADI nemcsak a búvárképzésben áll a búvárközösség élén, hanem tagjaival együtt küzd a környezet megóvásáért a támogatói csoportot és tudományos kutatások segítése révén. Mindezek az erőfeszítések tükrözik a PADI hosszútávú elkötelezettségét a víz alatti környezet védelme és a merülések biztonsága mellett.

Ma többen vesznek részt PADI tanfolyamokon, mint az összes többi tanfolyamon együttvéve. A felmérések szerint a PADI háromszor annyi képesítést ad ki, mint az utána következő szervezet; több, mint hatszor annyit, mint az utána követező kettő; és több, mint tizenegyszer annyit, mint a negyedik helyezett.

A PADI oktatók, búvárcentrumok és bázisok a nemzetközi irodák támogatásával létrehozták a legmagasabb színvonalú szabványrendszert a minőségi búvárképzés érdekében.

Ezért vált a PADI azzá az úttá, ahogyan a világ búvárkodni tanul.

Óceán Búvárklub
Hungary
Budapest 1026 Endrődi S u. 54/a
Mobil: 36-70-256-8604
email: oceandiving@freemail.hu max: (5Mb)
http://ocean.fw.hu